Dessa produktioner kräfva bloggpost.

Efter att flera av mina kollegor och jag själv fått kicken från Musikguiden har det inte känts speciellt lustfyllt att lyssna på musikradio. (En situation som ältats i diverse medier och sannolikt är sjukt tröttsamt att läsa om vid det här laget, så nog om det). Vad jag ville lyfta fram är att det finns en ny serie om svensk musik under 00-talet, som dessutom är väldigt bra, och den har liksom gett mig lusten tillbaka.

”Festen fortsätter” är en fristående fortsättning till klassiska ”Livet är en fest”. Avsändare är Billy Rimgard, Agnes Lo-Åkerlind och David Silva. Andra avsnittet börjar tillexempel med Dungens ”Panda” (vilken låt!), avslutas med The Radio Dept.s ”Pulling Our Weight” (VILKEN LÅT!) och däremellan säger Robyn och Salla massa smarta saker. Delvis är det, hittills, allt man kan önska av ett program om svensk musik under 00-talet. Del två hör du direkt här:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/156762?programid=4067

Mitt andra förtjus är att man kan höra ljuvliga Jenny Seth i hennes podcast ”Jenny & Vänner” (haffa gratis via iTunes)! På vänlistan finns hittills Lisa Milberg, Lisa Ehlin och imorgon också Iman Hazheer! Bara ny musik och proffs som kan prata levande om den alltså. Morgondagens avsnitt spelas in/upp på Obaren. Mer info om det här:

http://www.facebook.com/events/614433751915739/?fref=ts

Till sist ser jag fram mot den här dokumentären av frilansjournalisten Erik Nordin: ”GBG dansar och ler”. Sänds i P3 den 14 mars. Trailern är gjord av John Boisen/ Is This It, som också stod bakom Hellström-dokumentären ”2 steg från Håkan”.

 

Annonser

Om saramarta

Bor i hjärtat av Bajenland med gubbe och två barn.
Det här inlägget postades i Övrigt, Musik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s